پیچ و تاب دادن فنر و فشار آوردن به فنر در محل گرفتگی لوله
قیمت "لوله بازکنی" سال 99؛ مورد تایید اتحادیه لوله بازکنی
استفاده از ابزار لوله بازکنی یکی از موثرترین روش های رفع گرفتگی سیستم لولهکشی ساختمان می باشد. چرا که روش های شیمیایی که از قدیم برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده میشد، ممکن است برای افراد و محیط زیست مضر باشد.
فنر لوله بازکنی یک ابزار سیمی مارپیچ از جنس فولاد به طول حدود ۱۰۰ سانتیمتر است که در یک طرف آن دسته و طرف دیگر سیم قرار دارد. اساس کار فنر، حرکت دادن و جداسازی مواد اضافی و رسوبات درون چاه میباشد.
روشهای لوله بازکنی
روشهای مختلفی برای انجام لوله بازکنی داریم، مثل استفاده از آب گرم یا فنر لوله بازکنی برای باز کردن لوله.
- به نقل از www.ahs.com: "استفاده از آب جوش، سادهترین و کم هزینهترین راه حلی است که در ابتدا میتوان انجام داد. یک کتری یا قابلمه را از آب پر کنید و بگذارید بر روی اجاق گاز تا بجوشد. تا آن جا که میتوانید آب داخل ظرفشویی را خالی کنید. کل کتری را در ظرفشویی ریخته و صبر کنید."
2. استفاده از فنر لوله بازکن
فنر لوله بازکن به دو صورت دستی و مکانیکی موجود می باشد. تفاوت فنر دستی با فنر مکانیکی تنها در نحوه حرکت دادن آن می باشد. فنر دستی یک فنر بلند است که باید با دست آن را حرکت داد. حال آنکه دستگاه فنر لوله بازکن دارای یک موتور الکتریکی برای چرخاندن فنر است. سرعت فنر مکانیکی بسیار بیشتر از فنر دستی می باشد. مزیت روش دستی این است که هیچ آسیبی به لوله ها وارد نمی شود.
2.1 فرو بردن سر فنر در داخل لوله
سر فنر را وارد لوله یا چاه فاضلاب کنید و آن را به داخل لوله فشار دهید. این کار را انجام دهید تا سر فنر به گرفتگی لوله برسد.
2.2 پیچ و تاب دادن فنر و فشار آوردن به فنر در محل گرفتگی لوله
با فشار بر فنر و چرخاندن سریع آن، جسم یا انسداد ایجاد شده در لوله جابجا شده و یا به تکه های کوچکتر خرد می شود تا مسیر لوله باز شود و گرفتگی لوله به خوبی رفع شود. برای بررسی صحت عملکرد لوله، آب وارد لوله کرده تا به خوبی تخلیه شود.
2.3 بیرون کشیدن فنر از لوله
پس از پایان یافتن کار باید فنر لوله بازکن را از لوله بیرون بکشید. برای این کار فنر را در جهت عکس بچرخانید و با جلو و عقب کردن فنر آن را از لوله بیرون بکشید.
انجام "لوله بازکنی" با فنر برقی
دستگاه فنر برقی یکی از این ابزارهای قدرتمند در مواجهه با انسداد لوله های فاضلاب برای انجام لوله بازکنی است. این دستگاه به شکل یک مته پرقدرت است که معمولا برای عمقهای بالای ۱۰ متر و گرفتگی بیش از حد که با فنر دستی قابل برطرف شدن نمی باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.
فنر برقی را می توان در مورد گرفتگی لوله های فاضلاب توالت و حمام، فاضلاب سینک ظرفشویی و فاضلاب پارکینگ منزل به کار گرفت.
استفاده از لوله بازکنی با استفاده از فنر برقی، نیاز به دانش و مهارت تخصصی دارد. نیروی مورد نیاز برای راهاندازی و چرخش فنر به وسیله موتور متصل به برق آن ایجاد میشود و معمولاً با افزایش سرعت فنر، مشکل انسداد آن برطرف میشود. همچنین با توجه به نوع و میزان گرفتگی از سرفنرهای متفاوتی استفاده می شود. انواع سر فنرها برقی عبارتاند از:
- سر فنر الماسی
- سر فنر اسیدی
- سر فنر نیزهای
- سر فنر برسدار
- سر فنر کوزهای
- سر فنر چاقویی
- سر فنر ابزارگیر
- سر فنر میله فنری
برطرف کردن گرفتگی لوله فاضلاب
برای جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب میتوانید از ورود مواد زائد جلوگیری نمایید برای این کار کافیست با استفاده از چاه بست از ورود اشیاء ناگهانی به چاه جلوگیری نمایید. قبل از جدی شدن گرفتگی لوله فاضلاب با استفاده از آب جوش درون لوله را بشویید. در صورت گرفتگی شدید لوله فاضلاب از روش فنر زنی به شرح زیر استفاده نمایید:
روش باز کردن لوله فاضلاب توسط لوله بازکن
باز کردن لوله فاضلاب با فنر یکی از موثرترین روش های لوله بازکنی می باشد که توسط متخصص لوله بازکن و به صورت زیر انجام می شود:
- ابتدا لوله باز کن دستگاه را روشن و در حالت Slow (آهسته) قرار می دهند.
- متخصص لوله بازکن با توجه به نوع گرفتگی لوله فاضلاب سرفنر متناسب را انتخاب می نماید. و با استفاده از اهرم مخصوص فنر را از این محفظه خارج و به داخل لوله فاضلاب دچار انسداد، هدایت می کند.
- این کار تا جایی ادامه مییابد تا سر فنر به محل گرفتگی برخورد کند.
- در این هنگامسرعت دوران فنر را افزایش میدهد تا فشار بیشتری برای از بین بردن گرفتگی وارد کند.
- پس از پایان کار فنر از لوله خارج و در محل خود جمع می شود.
- بعد از رفع انسداد، مقداری آب به داخل لوله ریخته میشود تا گرفتگی ها را با خود شستشو داده و به درون چاه فاضلاب منتقل نماید.
مزیتهای استفاده از دستگاه فنر زنی لوله باز کنی
باید بدانید که استفاده از دستگاه لوله باز کنی با فنر مزیتهای زیادی نسبت به سایر روشها داشته و در عین حال آسیب کمتری نیز به لولهها وارد میکند .مهمترین مزیتهای استفاده از لوله باز کنی با فنر برقی عبارتاند از:
- سایز دستگاه کوچک است و به راحتی قابلیت حمل میباشد.
- مجهز به محفظه جمع کردن فنر میباشد.
- برای باز کردن گرفتگیهای شدید بسیار مناسب است.
- با توجه به نوع گرفتگی لوله، سر فنرهای متعددی طراحی شده است.
- برای برطرف کردن گرفتگی لولههای بلند مناسب میباشد.
- سرعت استفاده از دستگاه لوله باز کنی با فنر بسیار بیشتر از سایر روشها است.
عوامل موثر بر نرخ و هزینه لوله بازکنی
گاهی اوقات برطرف کردن گرفتگی لوله با تنها یک بار فنر زدن امکان پذیر نیست و لازم است که چند بار این کار تکرار بشود. تکرار عمل فنر زنی می تواند در افزایش قیمت لوله بازکنی با فنر موثر باشد.
برخی مواقع علت گرفتن لوله، پرشدن فاضلاب اصلی است. بنابراین هزینه تخلیه چاه با هزینه لوله بازکنی متفاوت خواهد بود.
نکته پایانی
بهتر است بدانید که لوله بازکنی، امری تخصصی و نیازمند مهارت و تجهیزات است و زمانی که درست و اصولی انجام شود، میتواند از به وجود آمدن مشکلات بعدی نیز جلوگیری کند. بنابراین بهتر است برای باز کردن لوله فاضلابیا هر نوع لوله دیگری، حتماً از فردی که تجربه دارد مشاوره بگیرید.
This post first appeared on Columbia.edu